De Verborgen Voordelen Van Jouw G.E.L.U.K.

Door jouw eigen geheime G.E.L.U.K. formule te leren kennen zal er zich een breed scala aan nieuwe mogelijkheden voor je openen. Dat kan in het begin heel bevrijdend zijn. En het kan heel veel nieuwe energie geven. Tegelijk kan het ook nogal overweldigend zijn, omdat je ineens zoveel nieuwe keuzes kan maken, dat het soms lastig wordt om de consequenties ervan te overzien. Daardoor kan een nieuw ingeslagen weg dan na het aanvankelijke enthousiasme toch tot een doodlopende straat leiden. Maar wees gerust, de formule voorziet in een handige oplossing daarvoor. En daarover vertel ik je zo dadelijk meer, nadat je kennis hebt gemaakt met een aantal belangrijke verborgen voordelen die zich zullen vrijmaken.

Verborgen voordelen … wat wordt daar dan mee bedoeld? En hoezo kunnen die worden ‘vrijgemaakt’? We staan meestal niet zo stil bij de voordelen van gelukkig zijn. Want op die momenten dat het perfecte geluk wordt ervaren zijn we er vooral van aan het genieten. Genot is dan ook een belangrijk kenmerk van geluk. De dieperliggende voordelen reiken echter veel verder dan het tijdelijk ervaren van genot. Genieten is immers iets dat we niet bij iedere activiteit doen. En het genot dat geproefd wordt, of op de één of andere manier wordt ervaren, blijkt vaak van voorbijgaande aard. Wil dat dan zeggen dat je je van dat genot zou moeten onthouden om blijvend gelukkig te kunnen zijn? Uiteraard niet. Want omdat genot zo’n belangrijk kenmerk is van geluk, kan het er juist toe bijdragen dat je meer inzicht krijgt in wat echt, waar, blijvend geluk is door een juiste afstemming op het juiste genot.

Het met behulp van een beproefde formule weten te achterhalen wat zinvol genot voor jou is, zonder dat het je schade berokkent, kan dan ook bijdragen aan het vaker ervaren van dat genot. Ja, het kan die momenten waarin je het dan ervaart zelfs zodanig intensiveren, dat je er later vanwege de positieve herinnering eraan, eventuele negatieve emoties gemakkelijker door kunt neutraliseren. Je zult dan bijvoorbeeld niet meer zo snel boos worden om iets, of geïrriteerd raken als er vanuit het nieuws of door mensen in je omgeving alleen maar aandacht wordt besteed aan angst en zorgen. Je zal dan integendeel veel sneller kunnen helpen om mensen gerust te stellen of oplossingen beginnen te zien waarmee die angst en zorgen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Een ander verborgen voordeel dat daardoor aan het licht kan komen, is dat je zult gaan merken dat je concentratie erop vooruitgaat. Want doordat je minder snel wordt afgeleid door dingen die je boos of geïrriteerd maken, kun je je focus meer richten op wat je wel graag wilt zien en ervaren. En daar kun je je dan ook makkelijker op blijven richten om het waar te maken. Je bespaart immers de energie van onnodige discussies en gebruikt die in de plaats daarvan juist voor het creëren van wat je wel gelukkiger zou maken.

Dit lijkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. En er zullen momenten zijn dat het lastig is om zo te denken en het dan ook werkelijk toe te passen in je handelingen en gedrag. Maar zodra je er de voordelen van hebt ingezien, zal het steeds duidelijker worden dat het je uiteindelijk meer geluk kan brengen. De formule zoals ik die in het boek uiteenleg zal hier dan ook dieper op ingaan, zodat je het op een gegeven moment zelfs ‘als vanzelf’ weet toe te passen. Want het is net als met het trainen voor een sport of het leren van een nieuwe vaardigheid die je verder kan helpen in je carrière: door op een juiste manier te oefenen, word je er steeds beter in, en zal het je ook steeds betere resultaten geven. Maar door dingen op een verkeerde manier aan te pakken, kun je blessures krijgen, of kan het je carrière schaden, ondanks welke goedbedoelde intenties dan ook.

Om dus te voorkomen dat het aanvankelijke enthousiasme een doodlopende straat inleidt, biedt de geheime G.E.L.U.K. formule jou een gemakkelijk te onthouden manier om op ieder moment, bij iedere beslissing, snel te kunnen bepalen wat hetgeen is dat het geluk kan bevorderen, en wat hetgeen is dat gedoemd is te mislukken. Want voor ieder probleem is een oplossing. En die oplossing zit hem altijd in wat gericht is op het bevorderen van jouw G.E.L.U.K.

Ga maar na: Als er bijvoorbeeld een probleem is met je gezondheid, dan voel je je niet gelukkig. De oplossing zou dan iets zijn waardoor dat leed op z’n minst wordt verzacht en het geluksgevoel in verhouding wordt vergroot. Of als er bijvoorbeeld een probleem is op je werk. Dan kan het zo zijn dat er extra stress wordt ervaren. Die extra stress geeft negatieve spanningen, misschien ook fysieke pijntjes, of in het ergste geval leidt het zelfs tot burn-out. De oplossing zou dan zijn dat je precies weet hoe je die stress kunt voorkomen, of op z’n minst weet op te vangen en te neutraliseren.

Natuurlijk heb je al allerlei manieren aangeleerd voor hoe om te gaan met eventuele kwaaltjes als verkoudheid of griep, of met stressvolle situaties en andere moeilijke momenten. Tegelijk is het ook handig om dergelijke dingen zoveel mogelijk te kunnen voorkomen waar mogelijk, zonder dat je daardoor kansen laat schieten of niet zo’n gevaarlijke risico’s probeert te vermijden terwijl die je juist wel verder zouden kunnen helpen. En uiteraard werken veel van die manieren uitstekend. Maar heb je ze ook al ooit in een duidelijke samenhang weten te plaatsen? En werken ze eigenlijk wel goed samen?

Jouw geheime G.E.L.U.K. formule laat je reflecteren op wat je al hebt geleerd, hoe je daar nu mee omgaat, of het wel zo goed samenwerkt allemaal om je doelen ook echt te bereiken, en hoe je het dan zou kunnen verbeteren en optimaliseren, zonder extra stress, kwaaltjes, negatieve spanning of fysieke pijn. Het biedt jou namelijk een beproefd recept waarmee je jouw creativiteit bevordert, waarmee je jouw dromen, wensen en verlangens in een perfecte balans kunt brengen, en waarmee je jouw leven tot een intens genotsvolle ervaring kunt maken, zonder dat angst en zorgen je nog langer uit het veld zouden slaan. Ziedaar de verborgen voordelen van jouw G.E.L.U.K.!

Het gaat dus niet alleen om voordelen die jou meer genot zullen geven. En het gaat ook niet alleen om voordelen die je helpen om leed te voorkomen. Het gaat vooral ook om voordelen die je helpen in het beter omgaan met de wereld waarin we nu leven. Waarom dit volgens mij juist in deze tijd zo belangrijk is? Dat vertel ik je in de volgende update, volgende week. Dus tot dan!

Met wijsgerige groet,

Maurits van Sambeek


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De Verborgen Voordelen Van Jouw G.E.L.U.K.

De IJdeltuit

De Naarling

De Viezerik

De Wantrouwer

De Zeurkous